468x85Nike.jpgbanner tenisshopbanner 230x40

Regulament

                                     CIRCUITUL  AMATOR  TENIS  TOUR   

                                                              REGULAMENT  COMPETITIONAL

 

 

 

I.   CIRCUITUL AMATOR TENIS TOUR :

 

   Circuitul de tenis amator , reprezinta oportunitatea ideala a tuturor iubitorilor de tenis sa participe intr-un cadru special conceput si organizat pentru a satisface cele mai inalte pretentii, facadu-i pe participantii nostrii sa se simta ca niste adevarati profesionalisti.

Sistemul nostru vine in sprijinul sportului ,cu circuit de tenis destinat amatorilor la nivel national,adresat tuturor categoriilor de varsta cat si tuturor nivelelor de joc ( de la cei care practica tenis-ul ocazional cu un nivel al jocului "amator" , pana la cei care au practicat/practica tenisul profesionalist aici intrand jucatorii/fostii jucatori profesionalisti pana la antrenorii de tenis ).

  CIRCUITUL AMATOR TENIS TOUR , ofera participantilor sai cateva elemente esentiale :

* O platforma web moderna si bine pusa la punct ( www.amator-tenis-tour.ro ),ce reprezinta interfata noastra online si ce ofera membrilor nostri o gama variata de turnee la nivel national;

* O varietate de premii la numeroasele turnee organizate de noi si nu in ultimul rand un sistem de joc variabil pe nivele egale de joc si cel mai important turnee dedicate feminin , respective masculin astfel pastrandu-se o competitie egala ;

* TAXA 0 DE CONT SI DE ADMINISTRAREA ACESTUIA (fiind singura din tara care ofera aceasta posibilitate) oferind membrilor nostri o gama larga de beneficii (mesaje private,profil personal similar jucatorilor profesionisti,activitatea acestura si multe alte beneficii de care va asteptam sa va bucurati;

* Clasamente race bazate doar pe activitatea jucatorilor in turneele organizate de noi (atat feminine cat si masculine) , o varietate de sisteme de joc ( de la cel amator-pana la cel profesionalist) ,

* Arbitrii de scaun si statistici la fiecare meci ;

* SI CEL MAI IMPORTANT,incercam sa nu formam doar o comunitate de membri/jucatori ai circuitului nostru,incercam sa formam alaturi de cei ce ni se vor alatura proiectului nostru sa formam o adevarata FAMILIE , prin intermediul careia sa formam un nucleu al iubitorilor acestui sport minunat;

 

1.1 TERMENII SI CONDITIILE CIRCUITULUI AMATOR TENIS TOUR :

 

  Circuitul nostru competitional cat si platforma noastra online, ofera tuturor membrilor inscrisi in circuit posibilitatea inscrierii la turneele organizate prin intermediul echipei noastre cat si a partenerilor afiliati circuitului nostru.

Fiecare turneu cat si toate reformele de care este nevoie pentru a putea desfasura activitatea , este pusa la dispozitie de Circuitul AMATOR TENIS TOUR , in colaborarea cu partenerii nostrii.

 

1.2 CONTUL  AMATOR  TENIS  TOUR :

* Fiecare jucator care doreste sa devina membru si sa poata participa la toate turneele organizate de noi,trebuie sa isi creeze un cont pe website-ul nostru (www.amator-tenis-tour.ro).Dupa creeare contului,deveniti automat membru al circuitului nostru cu drepturi depline.

ATENTIE : CIRCUITUL NOSTRU , OFERA CONTUL SI ADMINISTRAREA ACESTUIA GRATUIT FIIND SINGURA COMPETITIE DE ACEST GEN DIN TARA CU TAXA 0 PENTRU ADMINISTRAREA CONTULUI !!!

* Pe platforma Amator Tenis Tour,se poate inscrie absolut orice jucator indiferent de sex si indiferent de varsta acestuia ( OBS : Jucatorii profesionalisti ce isi desfasuara activitatea in circuitele ATP,respective WTA nu au dreptul sa se inscrie in circuitul nostru) ;

* Odata cu activarea contului , fiecare jucator se va putea inscrie in competitiile organizate de noi,v-a avea un profil personalizat ,v-a beneficia de clasamente race atat la simplu cat si la dublu si v-a intra automat sub normele si regulamentele competitionale ale Circuitului Amator Tenis Tour.

 

1.3 NIVEL DE JOC :

* Nivelul de joc , reprezinta pentru fiecare jucator in parte modalitatea de autoevaluare a propriului nivel de joc , dar si posibilitatea noastra ca organizatori sa putem realiza competitiile intr-un mod egal de joc , tinand cont ca atunci cand un jucator paseste terenul de tenis, isi doreste ca de cealalta parte a fileului sa nu existe un adversar cu o valoare foarte diferita de a lui (un jucator impotriva caruia nu are nicio sansa sau, la polul opus, un jucator alaturi de care se plictiseste pe teren). Din aceste considerente, a aparut necesitatea autoevaluarii potentialului de joc.

  Circuitul AMATOR TENIS TOUR , utilizeaza 6 niveluri de joc ( DEBUTANT , AMATOR , MEDIU , AVANSAT , EXPERT , CHAMPIONS ) similare celor deja existente pentru o mai buna incadrare (4.0 ; 5.0 ; 6.0 ; 7.0 ; 8.0 ; 9.0 ) dar si celor introduse inca din 1979 in sistemul de rating propus de Asociatia Americana de Tenis (USTA) prin Programul National de Notare al Tenisului (NTRP - National Tennis Rating Program) fiind la ora actuala , cel mai exact sistem de notare al gradului de " stapanire " al tenisului pentru departajarea jucatorilor.

 In sistemul AMATOR TENIS TOUR , nivelul unui jucator se poate modifica pe parcursul unui an competitional in functie de activitatea competitionala dar si la cererea jucatorului ( a se vedea capitolul IX din regulament ).

 Un jucator pentru a putea participa la competitiile noastre , are obligatia ca la deschiderea contului sa isi stabileasca nivelul de joc prin autoevaluare cu ajutorul caracteristicilor aferente pentru fiecare nivel de joc puse la dispozitia fiecaruia pe platforma online ( www.amator-tenis-tour.ro )

 Stabilirea corecta a nivelului de joc , este o caracteristica obligatorie si esentiala in procesului de finalizare a profilului personal , deoarece prin autoevaluarea nivelului de joc nu depind doar rezultatele competitionale , cat si buna desfasurare a competitiilor intr-un mod cat se poate de profesionist ,onest si mai ales fair-play fata de membrii circuitului. Astfel jucatorii care sunt inscrisi in FRT se pot inscrie la competitiile noastre dupa cum urmeaza :

* Juniorii de categorie U12 , se pot inscrie cel putin la nivelul MEDIU (similar nivelului 6.0 din competitia similara ) ;

* Juniorii de categorie U14 – U 16 , se pot inscrie cel putin la nivelul AVANSAT (similar nivelului 7.0 din competitia similara ) ;

* Juniorii de categorie U18 si seniorii , se pot inscrie cel putin la nivelul EXPERT ( similar nivelului 8.0 din competitia similara ).

Atentie : Pentru o buna calitatea a competitiilor noastre , Amator Tenis Tour isi rezerva dreptul modificarii nivelului de joc a anumitor jucatori in conditiile in care la prima participare in turneele nostre acestia nu si-au autoevaluat corect nivelul de joc aceasta decizie lundu-se in urma observatiilor facute de arbitrul delegat !!

 Odata ce un jucator isi stabileste nivelul de joc si isi defineste profilul personal , acesta se poate inscrie la turneele competitiei Amator Tenis Tour (a se vedea capitolul II , din regulamentul competitional ).

 Solicitarea schimbarii nivelului de joc , se face de catre jucator printr-o cerere scrisa si trimisa pe e-mail ( Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ) catre administratorulu platformei in cazul in care acesta si-a ales gresit nivelul de joc. Modificare nivelului de joc se face prin analiza jucatorului si a activitatii competitionala a acestuia.

Modificare nivelului de joc,se face in urma rezultatelor competitionale obtinute,cat si a procedurii de rebalansare a nivelurilor conform regulamentului competitional.(cap 9 )

 Nivel de joc echivalent , acesta este valabil echipelor de dublu si este calculate ca medie aritmetica a nivelului de joc al echipei. De precizat faptul ca este permisa formare unei echipe unde diferente intre nivelele partenerilor sa fie de maxim doua niveluri .

 De exemplu : - O pereche de dublu formata dintr-un jucator de nivel Amator(5.0) si unul de nivel Mediu(6.0) m.a. fiind de 5.5 acestia se pot inscrie la turnee de categorie Amator si Mediu

- O pereche de dublu formata dintr-un jucator de nivel Amator(5.0) si unul de nivel Avansat (7.0) media aritmetica fiind de 6.0 acesti putand sa se inscrie atat la nivelul Mediu cat si imediat superior.

- Insa o pereche de dublu formata dintr-un jucator de nivel Amator(5.0) si unul de nivel Expert(8.0) nu este acceptata .

 

1.4 SEZONUL COMPETITIONAL :

 Sezonul competitional Amator Tenis Tour,cuprinde varietatea turneelor inregistrare si expuse pe platforma www.amator-tenis-tour.ro

 Sezonul competitional este impartit in doua sezoane:sezonul de vara,ce se desfasoara la membri afiliati outdoor(aer liber) , respectiv cel de iarna ce se v-a desfasura indoor (balon incalzit ).

 

 II. TURNEELE AMATOR TENIS TOUR :

 Toata gama de turnee inregistrate pe platforma nostra si care se desfasoara la membrii nostri afiliati (cluburi sportive,asociatii sportive,SRL,SC,PFA) ce stau sub marca Amator Tenis Tour respecta Regulamentul competitional cat si si conduita impusa si aprobata de ITF ( Federatia Internationala de Tenis ) .

 

 2.1 CATEGORII DE TURNEE :

 Circuitul Amator Tenis Tour,include 6 tipuri de turnee : TOUR 250 ; TOUR 500 ; TOUR 1000 ; AMATOR GRAND SLAM (incluzand o serie de 4 turnee) ; SISTEM DAVIS CUP (bazat pe o echipa formata din min 3-max 5 jucatori) ; AMATOR FINALS TOUR(turneul campionilor).

 Cele sase categorii de turnee , se diferentiaza prin :

· Importanta;

· Numarul jucatorilor admisi si inscrisi la turnee;

· Pachetele de beneficii optimizare diferit pentru fiecare turneu;

· Sistemul de acordare a punctelor;

· Conditiile de partcicipare de acces la turnee;

· Gradul de mediatizare

· Evenimentele si surprizele speciale pregatite,in functie de categoria de turneu.

Observatie :

Fiecare competitie sportiva organizata de Amator Tenis Tour, se v-a publica pe platforma online la fel ca si inscrierile la diversele categori de turnee ce vor putea fi disponibile in fiecare saptamana ( respectiv Joi ora 10:00 ) , inscrierile ramand deschise si ele pana in ziua de Miercuri ora 17:00 dat fiind faptul ca Miercuri seara vor avea loc publicarea tablourilor de concurs !! ( www.amator-tenis-tour.ro )

Exemplu : Durata in care inscrierile la turnee ramane deschise este de 7 zile ( joi-miercuri) , iar tablourile de concurs impreuna cu programarea meciurilor se vor actualiza automat pe platforma online cu 48 de ore inaintea inceperii turneului , respectiv Miercuri seara .

 

 2.2 PARTICIPAREA LA TURNEE :

Toti jucatorii care isi creaza cont pe platforma online a circuitului nostru , intra automat in comunitatea membra a circuitului si I se v-a permite sa participe la turneele organizate de echipa noastra , FARA A MAI PLATI TAXA DE CONT SI ADMINISTRAREA CONT ( OBS Lucru permis in tara doar prin intermediul nostru ) .

Pentru identificarea participantilor , jucatorii sunt rugati sa prezinte buletinul la fiecare turneu!!

 

 2.3 INSCRIEREA LA TURNEE :

 INSCRIEREA LA TURNEELE CIRCUITULUI AMATOR TENIS TOUR , SE FACE EXCLUSIV ONLINE PE PLATFORMA WWW.AMATOR-TENIS-TOUR.RO , FOLOSIND SECTIUNEA DEDICATA "TURNEE ".

 Procedura validarii inscrierilor unui jucator sau a unei perechi de jucatori (dublu ),este efectuata odata cu transmiterea automata a unui email de confirmare imediat dupa ce plata a fost efectuata prin cele doua procedure existe pe platforma noastra : PLATA ONLINE ( card , transfer online) ,respectiv DEPUNERE BANCARA IN CONTUL BANCAR (in aceasta situatie pentru a spori rapiditatea confirmarii platii ( data fiind perioada de validare a bancii 48 ore) , jucatori sunt rugati sa trimita un e-mail cu factura pentru a isi putea asigura locul pe tablou mai repede decat confirmarea bancii )

OBSERVATIE : Un jucator ce a fost validat pe tablou , se poate retrage de la respectivul turneu fara sa piarda taxa de turneu daca retregerea a fost anuntata inainte sa se publice tabloul de concurs.

Odata ce tabloul a fost publicat pe site , jucatorului respectiv nu ii vom mai putea inapoia contravaluarea taxei de turneu.

 

 2.4 INSCRIEREA LA COMPETITIILE DE SIMPLU :

Jucatorii se pot inscrie la turneele de simplu , numai la nivele de joc egale sau imediat superioare propriului nivel de joc.

Un jucator se poate inscrie in mai multe turnee de simplu organizate de circuitul nostru.De exemplu un jucator de nivel MEDIU ,se poate inscrie la un turneu de nivel echivalent dar si

intr-un alt turneu de un nivel imediat superior.

Atentie!!

Unui jucator nu I se v-a permite sa participe la un nivel de joc inferior dar nici la un turneu cu doua niveluri mai sus decat propriul nivel de joc , aceasta regula fiind din simplul rationament de echilibru si de profesionalist al circuitului nostru.

 

 2.5 INLOCUIREA UNUI JUCATOR :

  In cazul neprezentarii sau retragerii unui jucator de pe tabloul de joc , ne rezervam dreptul ca organizatori in conditiile in care se poate sa inlocuim jucatorul retras sau neprezentat cu un jucator de nivel similar. In cazul in care nu vor exista jucatori doritori cu niveluri de joc similare sa inlocuiasca locul vacant provocat de retragerea respectivului jucator, adversarul acestuia v-a beneficia de castigarea meciului si v-a trece mai departe.

 

 2.6 INSCRIEREA LA TURNEELE DE DUBLU :

  In circuitul Amator Tenis Tour,o echipa de dublu este similara cu a unui jucator de simplu aceasta putandu-se inscrie la competitiile organizate de noi cu un nivel de joc echivalent calculat prin metoda mediei aritmetice a nivelurilor celor doi coechipieri ai echipei de dublu.

  O pereche de dublu , se poate inscrie la o competitie cu un nivel echivalent sau superior propriului nivel de joc , acesta nu poate sa participe la nivelurile inferioare sau mari mari cu doua niveluri fata de propriul nivel de joc

  Inscrierea se v-a face online pe site-ul competitiei : www.amator-tenis-tour.ro

  Inscrierea echipelor de dublu se face pe site de catre unul dintre membri echipei , selectand coechipierul (care este considerat membru al echipei) si ulterior selectand modalitatea de plata a taxei de inscriere la fel ca si la simplu (vezi sectiunea INSCRIERE LA TURNEE) .

  Taxa de inscriere la dublu v-a fi afisata pe platforma online a competitiei odata cu deschiderea oficiala a inscrierilor , aceasta indeplinind anumite limite si depinde de tipul de turneului , de facilitatile oferite de organizator de calitatea si importanta turneului.

  Plata se face de catre jucatorul care inscrie respectiva echipa , iar confirmarea echipei pe tabloul de joc se face imediat ce este confirmata plata taxei de inscriere la turneu.

  Odata ce se incheie procedura de validare a inscrierilor , un e-mail se v-a trimite automat fiecarui membru al echipei.

 

 2.7 INLOCUIREA UNEI ECHIPE DE DUBLU :

  Se considera retragerea unei de echipe de dublu , atunci cand cel putin un membru al respectivei echipe se retrage sau renunta a mai participa la respectivul turneu. Jucatorul ramas fara partener , poate sa se inscrie din nou formand o alta echipa alaturi de alt coechipier , numai in cazul in care inscrierile mai sunt inca deschise.

  Daca retragerea echipei dupa tabloul de concurs , se v-a efectua dupa tragerea la sorti si intocmirea tabloului de concurs aceasta nu va mai putea sa se inscrie iar taxa nu se va mai returna.

 

 2.8 RETURNAREA TAXEI DE PARTICIPARE :

 In cazul in care un turneu v-a fi amanat sau anulat ( din diverse criterii starea nefavorabila a vremii , neindeplinirea numarului minim de jucatori etc.) sau cererea expresa a unui jucator de a I se returna taxa ( numai in cazul in care nu au fost publicate tablourile de concurs ) taxa v-a fi returnata integral jucatorilor prin intermediul cosului virtual al fiecarui jucator.

 

III. INTOCMIREA TABLOURILOR DE CONCURS :

  Pentru toate competitiile organizate de Amator Tenis Tour , tablourile aferente turneelor se vor afisa automat pe site-ul competitional imediat ce s-a efectuat automat de catre sistem tragerea la sort .

  Tragerea la sort se v-a efectua cu cel putin 48 ore inainte de startul turneului , iar capii de serie vor fi stabili inainte de a efectua tragerea la sort si intocmirea tablourilor de concurs pe baza clasamentului actual din ziua respectiva , iar in cazul in care vor aparea situatii de egalitate departajarea capilor de serie se v-a face dupa criteriul numarului de turnee jucate in circuit,respectiv vechimea in circuit.

  In cazul echipelor de dublu , capii de serie se vor stabili similar pe baza nivelul echivalent al echipei ( utilizandu-se sistemul de medie aritmedita a celor doi participanti ai echipei ) , respectiv al punctajului mediu din clasamentul de dublu ( media aritmetica a punctajelor celor doi membri ai echipei) , iar in caz de egalitate se v-a folosi pentru departajare sistemul parametrilor similar tablourilor de simplu.

 

 3.1 REPARTIZAREA CAPILOR DE TENIS :

 

     Atentie : Numarul capilor de serie atat pentru competitiile de simplu cat si a celor de dublu , este dat de urmatorul tabel :

 

 

 

       Numar pozitii

            pe tablou

        0-8  

        9-16 

       17-32

        33-64

       65-125

            Numarul

      capilor de serie

       2

       4

        8

        16

        32

 

 

 

 

3.2 PUBLICAREA TABLOURILOR DE CONCURS SI A REZULTATELOR :

 

  Tabloul de concurs pentru fiecare dintre competitiile Amator Tenis Tour , se v-a completa imediat dupa ce a fost efectuata tragerea la sort si v-a fi publicat impreuna cu programea meciurilor cu minim 48 de ore inainte de startul competitiei.

Exemplu : Pentru un turneu care incepe Vineri , programea meciurilor impreuna cu tabloul de concurs vor fi publicate cel tarziu in decursul zilei de Miercuri a aceleiasi saptamani .

  Tabloul de concurs va contine mentiuni privind orele de incepere ale meciurilor din primul tur , al locului de desfasurarea ( club, numar teren etc. ) dar si numele arbitrului delegat meciului respectiv .

  Odata inceputa competitia , jucatorii / echipele care s-au calificat in turul urmator , au obligatia sa intre pe platforma online unde la sfarsitul fiecarei zi din turneu se v-a afisa ora si numarul terenului unde se va desfasura turul urmator.

  Tabloul cu rezultatele se vor publica dupa sfarsitul zilei pe site-ul competitional , iar orice erori observate de jucatori in legatura cu rezultatele partidelor trebuiesc sesizate administratorului platformei prin intermediul mail-ului competitiei sau telefonic .

 

 IV. RETRAGEREA DE LA TURNEE ; PENALIZARI :

 Se considera retras un jucator sau o echipa de dublu , dupa ce acestia au platit taxa de participare si au solicitat retragerea de la respectivul turneu unde era declarat inscris.

 Retragerea se considera eligibila ( situatie cand se returneaza si taxa) , doar atunci cand este facuta inaintea publicarii tabloului de concurs telefonic pe unul din numerele afisate pe site ( www.amator-tenis-tour.ro) , sau pe mail-ul competitiei  (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. ) .

 Daca retragerea se face dupa publicarea tablourilor de concurs , jucatorului care solicita retragerea nu I se va mai putea restitui contravaloarea taxei de inscriere.

 Daca jucatorul care a solicitat retragerea din competitie , revine asupra deciziei el are dreptul sa se reinscrie la acelasi turneu numai daca inscrierile sunt inca deschise si tabloul cu programarea meciurilor nu a fost publicat.

 

 V. PENALIZARI LEGATE DE RETRAGEREA DIN COMPETITIILE DE SIMPLU SAU DUBLU :

 

 Penalizarile se vor realiza in functie de numarul si caracterul acestora (anuntate sau neanuntate ) , iar penalizarile vor fi urmatoarele :

     a. Puntru fiecare retragere anuntata in conditiile stipulate la punctul " IV " adresata jucatorului sau echipei de dublu , nu se vor aplica penalizari ;

     b. Pentru retragerile in care organizatorii numai pot face nimic (exemplu cu min 2 ore inaintea inceperii partidei ) , respectivul jucator v-a suporta plata terenului pe o durata de 1,5 h ( perioada cat a stat terenul liber aducand prejudicii clubului )

     c. Se considera retragerea unei echipe de dublu atunci cand cel putin unul din membrii echipei decide sa se retraga;

     d. In cazul competitiilor de dublu , daca unul dintre membrii echipei decide sa se retraga penalizarea nu o v-a suporta echipa ci doar membrul care a decis sa se retraga cu mentiunea ca celalalt jucator se v-a prezenta la club si v-a lua legatura cu arbitrul delegat sa isi confirme prezenta. In caz contrar , penalizarea o v-a suporta intraga echipa retrasa din turneu.

 

 VI. DESFASURAREA TURNEELOR :

 

 6.1 FORMATUL COMPETITIONAL :

  Toate cele 6 tipuri de turnee organizate de Amator Tenis Tour : Amator 250 , Amator 500 , Amator 1000 , Amator Grand Slam (incluzand 4 turnee ) , Sistem Davis Cup (cu format de grupe ) ,respectiv Amator Finals Tour ( turneul campionilor ) , sunt admise in doua formate de desfasurare :

     · Cu eliminare din primul tur ;

     · Organizate in format special de joc : in sistem de grupe in cazul celor doua categorii de turnee ( Davis Cup , respectiv Turneul Campionilor ) sau in cazul anumitor niveluri de joc in care din cauza numarului de jucatori inscrisi vom fi nevoiti sa organizam sitem de grupe;

 

 6.2 SISTEMUL DE DESFASURARE AL PARTIDELOR :

  Numarul minim de zile in care se poate desfasura o competitive in cadrul unui turneu este dat de marimea tabloului principal de concurs , de disponibilitatea anumitor jucatori de a desfasura activitatea ( exemplu , la dorinta exclusiva a jucatorilor, meciurile din tururile superioare se pot programa si in cursul saptamanii pentru a fi finalizat turneul mai repede si pentru a satisfice disponibilitatea jucatorilor ) si in functie de conditiile meteo nefavorabile.

  Numarul maxim de partide pe care le poate disputa un jucator in cadrul unui turneu este de maxim 2 meciuri pe zi (ele fiind impartite un meci de simplu , respectiv un meci de dublu ) , exceptie fac jucatorii care sunt implicati in doua turnee simultan unde numarul de meciuri / zi poate fi mai mare , sau in cazul in care din pricina conditiilor meteo meciurile pot " suferi " modificari .

 Turneele vor fi impartite dupa cum urmeaza :

    · Ca prima zi de concurs, ziua de Vineri (in limita disponibilitatii jucatorilor , acestia urmand a fi contactati inaintea publicarii tablourilor de concurs cu privire la disponibilitatea fiecaruia ) sau Sambata , zile in care se va desfasura turul 1.

    · Turul 2 , va avea inceperea in ziua de Duminica a aceleiasi saptamani.

    · Iar tururile superioare in cazul in care tabloul va permite se vor desfasura in aceasi saptamana , respectiv in cazul tablourilor mai mari ( exemplu 16 ; 32 ;64 ; 128 jucatori ) acestea  vor avea incepere urmatoarea saptamana in cursul acesteia ( urmand sa joace , numai jucatorii carora disponibilitatea le va permite acest lucru ) sau in weekendul imediat urmator cu respectarea acelorasi zile ca si tururile inaugurale.

  In cazul partidelor de simplu din cadrul turneelor ( Tour 250 ; Tour 500 ; Tour 1000 ) , ele se vor desfasura dupa regula cel mai bun din 3 seturi ( cu tie-break in fiecare set la 6-6) , unde in caz de egalitatea se va juca set decisiv sau mega-tiebreak (lucru decis de organizatorul turneului) .

  In cazul partidelor de dublu din cadrul turneelor ( Tour 250 ; Tour 500 ; Tour 1000 ) , ele se vor desfasura dupa sistemul cel mai bun din 3 seturi , iar in caz de egalitatea la seturi se va folosi sistemul de " mega-tiebrek " .

  In cazul turneelor ( Amator Grand Slam ; Sistem Davis Cup ; Amator Finals Tour ) , ele se vor desfasura dupa sistemul cel mai bun din 5 seturi (cu tie-brek in fiecare set la 6-6 ), cu set decisiv in caz de egalitatea de seturi ( la simplu ) , urmand ca meciurile de dublu sa se desfasoare dupa clasicul sistem de cel mai bun din 3 seturi ( cu tie-break in fiecare set la 6-6 ), insa in caz de egalitatea de seturi in aceste turnee se va juca set decisiv.

  Toate partidele din toate turneele atat cele de simplu cat si cele de dublu , se vor juca dupa regula " NO – ADVANTAGE ".

 

 6.3 JOC CONTINUU , INTRERUPERE , AMANARE , PUNCTUALITATE :

 

  Programarea meciurilor va fi facuta de catre directorul Amator Tenis Tour , in conformitate cu directorul de turneu.

 Jucatorii trebuie sa inceapa meciul imediat dupa efectuare incalzirii , fara intrerupere sau tragere de timp incalzire care nu are voie sa depaseasca cele 10 minune impuse de normele ITF.

     * ATENTIE :

    Ø JUCATORII SUNT RUGATI SA SE PREZINTE CU CEL PUTIN 20 DE MINUTE MAI DEVREME FATA DE ORA LA CARE LE ESTE PROGRAMATA INCEPEREA PARTIDEI ;

    Ø JUCATORII CARE VOR INTARZIA MAI MULT DE 20 DE MINUTE FATA DE ORA DE INCEPERE , VOR FI DECLARATI NEPREZENTATI ( N ) SI VOR PIERDE MECIUL           PRIN  NEPREZENTARE ;

    Ø IN CAZUL IN CARE MECIUL LA CARE A FOST ACORDAT STATUTUL DE NEPREZENTAT , SE ANULEAZA DIN VARII MOTIVE ( EX :CONDITII METEO                                 NEFAVORABILE ) , MECIUL CAT SI  STATUTUL DE "NEPREZENTAT" SE ANULEAZA IAR MECIUL SE VA REPROGRAMA.

     

     * OBSERVATII :

    · DACA UN JUCATOR NU POATE AJUNGE DIN CAUZA CA ESTE IMPLICAT INTR-UN ALT TURNEU SIMULTAN , ACESTA NU VA PRIMI " N " , IAR ADVERSARUL SAU       IL V-A  ASTEPTA PANA CE VA TERMINA RESPECTIVUL MECI IN CARE ESTE IMPLICAT.

    · ORGANIZATORII ISI REZERVA DREPTUL DE A EXCLUDE SAU SUSPENDA JUCATORII CARE VOR ACUMULA PE PARCURSUL UNUI AN COMPETITIONAL MAXIM 5       NEPREZENTARI ( N ) .

 In aceasta conditie setul de mingii nu va fi acordat jucatorului neprezentat , acesta reprezentant prejudiciul produs clubului prin a tine terenul neocupat . Va rugam insistent , sa intelegeti si sa respectati aceasta regula in primul rand pentru a evita decalarile mari intre meciuri si din simplul respect fata de organizatori , arbitraj dar si respectul fata de club.

 Intrarea jucatorilor pe terenul de joc se va face imediat ce meciul din-naintea lor a luat sfarsit fara alte pauze iar fiecare meci va incepe imediat dupa ce vor exprira cele 10 minute alocate incalzirii ( ATENTIE : exercitiile staticele , se vor efectua de jucatori inainte sa intre pe teren , incalzirea se v-a adresa doar jocului cu mingea ).

 Incalzirea v-a fi cronometrata de arbitrul de scaun delegat , care tot el va anunta cand au mai ramas 5,4,3,2,1(min) Time si care va face si anuntul clasic in care va expune jucatorilor/publicului in ce turneu luati parte , va rosti numele fiecarui jucator si partea de teren in care se afla dar si cine a castigat tragerea la sorti si ce anume si-a ales.

 Jocul dupa finalizarea incalzirii , v-a fi continuu fara alte intreruperi sau pauze nejustificate. Singurele pauze vor fi cele intre game-urile impare atunci cand se v-a schimba si terenul ( adica cate 90 sec pauza ) , respectiv intre set-uri unde pauza nu va depasii mai mult de 5 minute.

 Din momentul iesirii mingii si pana la repunerea ei in joc , nu se va depasii timpul alocat de max 20 de secunde,iar intre serviciul unu si serviciul doi nu v-a exista pauza.

 Jocul se poate intrerupe de catre arbitrul de scaun atunci cand un corp strain sau o terta persoana patrunde in teren (fie si o minge,persoana sau alt obiect ) , iar decizia va fi de repetare a punctului.

 In cazul in care un meci beneficiaza de spectator acestia au obligatia :

      v   Sa nu perburbe buna desfasurare a partiedei ;

      v   Sa nu aduca injurii jucatorilor implicati in meci sau oricarei alte personae ;

      v   Sa isi inchida telefoanele mobile , sau sa le comute in modul SILENT ;

      v   Sa nu comenteze deciziile arbitrilor sau sa ia decizii in locul acestora ;

      v   Si nu in ultimul rand , spectatorilor le este strict interzis sa acorde sfaturi jucatorilor implicate in turneu .

 

 6.4 TERENURILE :

 Toate meciurile organizate de Amator Tenis Tour , se vor desfasura pe aceasi suprafata de joc din primul tur si pana in finala .

 

 6.5 ARBITRAJUL :

 Meciurile se vor disputa cu un arbitrul de scaun delegat , pus la dispozitie de Amator Tenis Tour din primul tur pana in finala.

 Deciziile arbitrului sunt definitive si irevocabile , acestea neputand fii contestate.

 Arbitrul delegat , are obligatia sa asigure o buna desfasurare a arbitrajului fara sa existe conflicte ; va tine scorul pe telefonul mobil pe o aplicatie dedicata special Amator Tenis Tour , aplicatie pe care se v-a tine si statistica fiecarui meci.

 Statistica v-a ajunge la sfarsitul zilei pe mail-ul fiecaruia dintre jucatorii implicatii , ea aratand toate statisticile similare jucatorilor profesionisti de tenis .

 

 6.6 CONDITII METEO EXTREME :

 In cazul inregistrarii unor conditii meteo extreme , arbitrul delegat de scaun are dreptul de a suspenda / amana meciurile in conditiile in care temperaturile vor depasii 40 grade C.

 In acest caz , organizatorii pot reprograma meciurile in aceeasi zi la alta ora ( in conditiile in care vremea permite ) , sau intr-o alta zi cu mentiunea sa instinteze jucatorii implicate.

 

 VII. CONDUITA :

 In perioada desfasurarii competitiilor si a meciurilor , fiecare jucator are obligatia sa manifeste un comportament sportiv cat si o conduita adecvata .

 Obligatii ale jucatorilor implicate in turneele noastre :

    v   Jucatorii au obligatia sa prezinte un limbaj adecvat , jucatorilor le este strict interzis folosirea unui limbaj malitios sau lipsit de fair-play atat fata de adversari,arbitru  cat si fata de toti membrii implicati in derularea competitiilor;

    v   Jucatorii de tenis au obligatia sa prezinte o vestimentatie sportiva , in conformitate cu sportul pe care il practicati ( tenis ) dar si o incaltaminte adecvata terenurilor  de tenis (zgura);

    v   Jucatorii nu au voie sa faca gesturii obscene , sa loveasca , sa dea cu piciorul in minge sau sa arunce cu furie o minge in incinta clubului organizatoric inafara celor din cadrul jocului (inclusiv in timpul incalzirii );

 

 VIII. CLASAMENTE :

 Fiecare nivel de joc atat la competitia de simplu cat si la cea de dublu v-a beneficia de cate un clasament pe fiecare nivel in parte,clasament ce va lua in considerare exclusiv activitatea competitionala a turneelor Amator Tenis Tour (fara alte puncte acordate meciurilor amicale) , clasament ce initial va pleca de la 0 puncte pentru fiecare jucator.

 Jucatorii vor putea sa acumuleze puncte la toate competitiile organizate pe parcursul celor 52 de saptamani,puncte care vor influenta direct clasamentul dar si evolutia fiecarui jucator in parte .Punctele vor fi acordate in functie de tipul de turneu,de turul in care pierde jucatorul sau in functie de punctele care nu vor fi aparate in urmatorul sezon competitional.

 In urma modificarii nivelului de joc , jucatorul va intra automat cu 0 puncte in clasamentul nivelului respectiv unde va fi mutat. Punctajul minim ce poate sa il aibe un jucator,este de 0 puncte atat in competitiile de simplu cat si in cele de dublu.

 In cazul producerii situatiilor de egalitate in clasament,acestea vor fi departajate dupa cum urmeza:

        - la simplu : in functie de numarul de turnee de simplu disputate , respectiv vechimea in circuit ;

        - la dublu : numarul de turnee de dublu disputate si vechimea in circuit.

 

8.1 PUNCTAREA COMPETITIILOR DE SIMPLU :

 Punctarea competitiilor de simplu de face in functie de numarul de tururi jucate,respectiv de tipul de turneu conform tabelelor urmatoare :

 

 

       *  AMATOR  TOUR  250 :

 

       Categoria

       turneului

                 W

                    F

               SF

               QF

                 R3

                R2

              R1

      TOUR  250

            250

             150

            90

             45

              25

              15

             5

 

 

 

          *  AMATOR  TOUR  500 :

 

      Categoria

      turneului

          W

           F

          SF

            QF

           R3

             R2

           R1

     TOUR 500

        500

       300

        180

           90

          45

            25

          15

 

 

 

        * AMATOR TOUR 1000 :

 

         Categoria

         turneului

            W

            F

            SF

            QF

             R3

             R2

              R1

       TOUR 1000

        1000

         600

          360

           180

            90

            45

             25

 

 

 

 

      * AMATOR GRAND SLAM :

 

           Categoria

            turneului

             W

            F

            SF

            QF

               R3

            R2

            R1

           AMATOR

        GRAND SLAM

           2000

         1200

           720

           360

              180

            90

            45

 

 

 

 

* AMATOR FINALS TOUR :

 

         Categoria 

         turneului

              W

              F

                SF

               QF

                R3

             R2

             R1

         AMATOR 

   FINALS  TOUR

                                                             200 pct pentru fiecare castigator de serie ( 3 meciuri )

                                                                                                           +

        MAX 1500     ->                                             400 pct pentru semifinala

                                                                                                           +

                                                                              500 pct castigator in  finala ( W )

 

 

 

 

* SISTEM DAVIS CUP :

 

    Categoria

    turneului

      W     

       F      

       SF      

               QF 

                                                 GRUPE

   SISTEM

  DAVIS    CUP

  2000

   1500

     800

400 pct  aplicand

 aceeasi regula  

      din grupe

     -    45 pct pentru fiecare infrangere la simplu ;

     -    90 pct pentru fiecare victorie la simplu ;

                                                 +

     -   20 pct / jucator pentru fiecare infrangere la dublu ;

     -   45 pct / jucator pentru fiecare victorie la dublu.

 

 Legenda :

W-castigator ; F – finalist ; SF- semi-finala ; QF- Optimi de finala; R3- Al treilea tur ; R2- Al doilea tur ; R1- Primul tur ; Grupe- sistem de grupa .

 

 

 

  In cazul in care la un turneu numarul de participanti nu va fi suficient pentru un tablou de concurs , se va face grupu urmand fiecare sa joace cu fiecare iar la final se va afla castigatorul.

 Exemplu, pentru o grupa de 4 jucatori punctele se vor acorda dupa cum urmeaza :

 

 

                                                     LOCUL                             

                                                                         PUNCTE                        

                                                          I

                                                                              150

                                                         II

                                                                               90

                                                        III

                                                                               45

                                                        IV

                                                                               20

 

 

 In cazul grupelor , departajarea in caz de egalitate se va face dupa cum urmeaza :

       -   Raportul W-L ( victorii – infrangeri );

       -   Meciul direct;

       -   Setaveraj ;

       -   Gameaveraj.

 

 

8.2 PUNCTAREA COMPETITIILOR DE DUBLU :

   Repartizarea punctelor pentru competitiile de dublu , este similara punctajelor acordate competitiilor de simplu.

 

IX. MODIFICAREA NIVELULUI DE JOC :

   Circuitul Amator Tenis Tour , se ghideaza pe forma competitionala bazata pe sisteme diferite de joc pentru a incuraja o forma de respect asupra tuturor jucatorilor inscrisi in circuitul nostrum,iar pe de alta parte pentru a crea modul propice desfasurarii competitiilor pe acelasi nivel de joc astfel sprijinind si sustinand fiecare jucator in mod egal si cu sanse reale de a castiga partidele in care este implicat.

   Pentru o buna desfasurare a circuitului pe aceste principia , Amator Tenis Tour isi rezerva modificare nivelului de joc in urmatoarele conditii :

               Ø Decizie la nivel administrativ , datorita unei autoevaluari eronata ;

               Ø La cererea scrisa a jucatorului si prin ordin administrativ ;

               Ø Prin atingerea pragului de peste 70% din totalul victoriilor , raportat la un numar de 15 meciurile jucate .

  Modificarea nivelului nu ia in calcul pierderea de puncte din meciurile jucate si nici punctajele din meciurile amicale.

 

 9.1 Avansarea / retrogradarea unui jucator la un alt nivel :

 ·   Avansarea la un nivel superior a unui jucator se poate face dupa criteriile enumerate anterior(ordin administrativ sau la cerere) sau prin aportul a 70% din meciurile castigate raportat la un numar de minim 15 meciuri jucate in circuit.

 ·   Retrogradarea unui jucator la un nivel inferior se face atunci cand aportul de meciuri pierdute este de peste 70% , raportat la un numar de minim 5 meciuri.

  Atentie: In cazul in care modificarea nivelului se face prin raportul procentelor , modificarea se va produce imediat ce turneul sa terminam si toate datele au fost inregistrare in sistemul Amator Tenis Tour , insa daca modificarea se produce prin ordin administrative ea se va inregistra imediat in sistem indifferent de faza la care se afla turneul jucatorul urmand sa se se inscrie din momentul deciziei la nivelul la care a fost plasat.

 

 9.2 SCHIMBAREA NIVELULUI DE JOC PRIN DECIZIE ADMINISTRATIVA :

   Schimbarea nivelului unui jucator prin decizie administrativ , se ia de catre Comitetului Adunarii Administrative in baza datelor si observatiilor comunicate de catre arbitrul delegat al partiedei,decizie ce odata luata se va inregistra in maxim 24 ore pe platforma circuitului ea fiind comunicata in acelasi termen jucatorului acesta urmand sa se inscrie la nivelul unde a fost repartizat.

    In cazul in care jucatorul este deja inscris intr-un turneu folosind vechiul sau nivel , Comitetul Administrativ al sistemului isi rezerva dreptul de a corecta acest lucru prin inscrierea jucatorului la turneu cu noul nivel de joc , daca situatia in cauza permite acest lucru.

 

 X. PREVEDERI ALE INTRARII IN CIRCUITUL AMATOR TENIS TOUR :

   Comitetul de coordonare a circuitului AMATOR TENIS TOUR si reprezentantul legal al circuitului SC. POWER BALL.SRL , nu-si asuma nici o raspundere cu privire la organizare si supravegherea meciurilor a turneelor inregistrate pe platforma online a circuitului Amator Tenis Tour ( www.amator-tenis-tour.ro ) , aceasta obligatie revenind in totalitate jucatorilor si/sau organizatorului de turneu. Consecintele incalcarii acestor obligatii vor fi suportate in totalitate de jucatori si / sau organizatorii fiecarui turneu in parte.

   Fiecare jucator care alege sa se inscrie pe platforma online a circuitului ( www.amator-tenis-tour.ro) cat si sa participe la turnele organizate in cadrul competitiei Amator Tenis Tour , isi asuma intreaga raspundere pentru starea de sanatate.

   Prin prezentul Regulament competitional , Comitetul organizatoric al competitiilor cat si reprezentantul legal SC.POWER BALL.SRL ,aduc la cunostinta tuturor jucatorilor inscrisi pe platforma online a competitiei (www.amator-tenis-tour.ro ) necesitatea efectuarii de catrea acestia a unui control medical periodic si a unuia inaintea fiecarui meci disputant in cadrul competitional , iar in cazul aceste controale nu sunt efectuale riscurile fiind asumate si suportate direct numai de jucatorii implicati in aceste cazuri .

   Prin inscrierea online www.amator-tenis-tour.ro si la orice turneu organizat de catre noi , jucatorii sunt implicit de acord sa renunte la pretentii de orice natura ( inclusiv la cele care implica eventualele atingeri corporale sau a sanatatii, suportate de jucatori in timpul turneelor organizate prin intermediul nostru ) .

   Circuitul Amator Tenis Tour , respective Societatea POWER BALL . SRL , nu pot fi tinuti responsabili pentru actiunile de orice natura a participantilor la turneele organizate sub egida circuitului nostru , in urma carora au fost provocate pagube materiale / morale unor unor terte persoane.

   Siguranta bunurilor personale in momentul participarii la un turneu revine in totalitate jucatorilor , Conducerea Amator Tenis Tour cat si cea a POWER BALL . SRL , se exclude de orice asigurare a acestora , singura obligatie asupra bunurilor personale revenind persoanelor in cauza . 

  Conducerea Amator Tenis Tour si Societatea Power Ball , nu garanteaza in nici un fel prezenta unor facilitati sau calitatea acestora .

  Jucatorilor le este strict interzis divulgarea sau folosirea de date , informatii sau facilitate oferite si puse la dispozitie de circuitul competitional Amator Tenis Tour in scop personal . Sistemul Amator Tenis Tour si Societatea Power Ball , vor fi exonerate de orice raspundere in legatura cu utilizarea acestora fara acordul explicit al Comitetului organizatoric sau in scop ilicit de catre orice persoana , inclusive participantii inregistrati .

   Prin inscrierea in circuitul Amator Tenis Tour si participarea la turneele inregistrate pe platforma online a circuitului ( www.amator-tenis-tour.ro ) , se considera ca jucatorii sunt implicit de accord cu urmatoarele :

            Ø  Sa cedeze Circuitului Amator Tenis Tour si Societatea Power Ball , toate drepturile asupra imaginii ( singur/a sau/si in grup ) , statica sau in miscare ,de a utiliza si inregistra                          datele cu caracter personal (nume,date biografice,infatisare,performanta in joc) sau orice suport audio/video(inclusiv audio , foto si video) , pe perioada participarii la turneele                      si/sau evenimentele organizate prin intermediul circuitului Amator Tenis Tour si/sau Power Ball ;

            Ø  Sa nu aiba niciun fel de pretentie materiala sau de orice alta natura impotriva Power Ball si/sau Amator Tenis Tour , in legatura cu exercitarea de catre acestia a drepturilor                          mentionate anterior ;

( * ) Coomitetul organizatoric al sistemului Amator Tenis Tour , isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament competitional fara a instinta in prealabil jucatorii . Eventualele modificari , vor fi communicate pe platforma online a Circuitului Amator Tenis Tour

 

 ANEXA 1 – MENTIUNI SPECIALE :

   Arbitrajul , este asigurat de Amator Tenis Tour prin delegarea a arbitrilor de scaun ce vor tine si statisticile pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicatii aceasta urmand a fi trimisa pe mail detaliata ;

   Deciziile arbitrilor de scaun sunt decisive , este nefiind contestate de jucatori doar in cazul in care arbitrul a gresit respective decizie acesta urmand a verifica urma mingii, iar decizia finala ii va reveni in totalitate arbitrului ;

 

ANEXA 2:

ALTE PRECIZARI :

 =>  Jucatorii care sunt favoriti ( conform clasamentului valabil in momentul efectuarii tragerii la sorti )vor fi evidentiati ca atare pe tablourile competitionale principale;

 => "BYE"-> semnifica tur liber pentru respectivul jucator ( apare ca urmare a numarului mai mic de jucatori fata de numarul pozitiilor de pe tablou – primii beneficiari fiind favoritii) ;

=> "SAMBATA, M3, T2 , dar nu mai devreme de ora 10:00 " ->  semnifica faptul ca partida se va desfasura in ziua de Sambata , fiind al 3-lea meci , urmand sa se desfasoare pe terenul numar 2 si sa inceapa nu inainte de ora 10:00.

=> Intarzierea maxima admisa in ceea ce priveste intrarea pe teren este de 20 min ,de la momentul anuntarii partidei de catre directorul de concurs si/sau arbitrii principali delegati. In cazul in care un jucator nu se prezinta pe teren in acest interval de timp , adversarul va fi consemnat drept calificat in urmatorul tur (jucatorii sunt rugati sa se prezinte la clubul organizatorul cu cel putin 15 minute inainte de ora programata , pentru a evita cazurile de intarziere peste limita admina ).

=> Toate meciurile pot suferii intarzieri,sau chiar anumite anulari ale meciurilor numai din cauzele provocate de conditiile meteo nefavorabile sau situatiile in care se impun aceste masuri.